Kennismaken? Bel ons voor een afspraak:

088-0335500

Boba Opleidingen is een kleinschalige en persoonlijke praktijkopleider. Wij zijn gespecialiseerd in autisme. Dagelijks werkt het professionele team van Boba Opleidingen met mensen die allerlei varianten van autisme hebben. Deze kennis en ervaring delen wij graag. Daarom is Boba Opleidingen opgericht.

Bij Boba Opleidingen werken de docenten binnen het succesvolle concept van Boba Levensloopbegeleiding. Wij vinden maatwerk, persoonlijk contact en een directe verbinding tussen theorie en praktijk zeer belangrijk. Wij zijn er voor iedereen met ervaring: professionals, familieleden, vrienden, kennissen en voor mensen met autisme.

Wij bieden (voorlopig) twee boeiende en zeer informatieve opleidingen: het AutismeBelevingsCircuit en de AutismeCentraalMethodiek. Tijdens de opleidingen ga je zelf aan de slag. Hierdoor groeit je autisme-deskundigheid en -vaardigheid. Uiteraard is er ruimte voor vragen, voor casussen uit de praktijk, voor twijfels en voor bedenkingen.

AutismeBelevingsCircuit

Wil je mensen met autisme op de juiste manier begeleiden? Dan moet je autisme goed begrijpen. Dit leer je tijdens het AutismeBelevingsCircuit, een circuit met tien praktische opdrachten.

Tijdens het AutismeBelevingsCircuit kruip je in de huid van iemand met autisme. Je voelt, proeft, ruikt, hoort en ziet tijdens deze cursus hoe iemand met autisme zaken anders ervaart en waarneemt. Je ondervindt tegen welke muren mensen met autisme aanlopen. Waar hun zwakte zit en waar hun kracht zit.

Lees meer »

AutismeCentraalMethodiek

Wil je de dagelijkse omgang met autisme verbeteren? Je autismevriendelijkheid en -deskundigheid vergroten? Dan moet je de fundamenten hiervoor kennen, herkennen en kunnen toepassen. De fundamenten zijn makkelijk te onthouden vanwege de beginletters ABCDEF: Autistisch denken, Basisrust, Concrete communicatie, Dubbelspoor, Eigenheid en Functioneel. Maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet.

Tijdens onze driedaagse basisopleiding AutismeCentraalMethodiek leer je deze fundamenten te begrijpen en leer je hoe je deze kennis direct in de praktijk kunt gebruiken.

Lees meer »


Jessica Léonard

Jessica Léonard

In 2000 studeerde ik als orthopedagoog af in België. In datzelfde jaar startte ik als teamleider in het speciaal onderwijs en zag ik cliënten in mijn eigen praktijk. Toen al ontwikkelde ik mijn interesse en expertise voor kinderen en adolescenten met een bijzondere handleiding, waaronder het autisme. Samen met leerkrachten, therapeuten en ouders zoeken naar wat een kind nodig heeft, een aanbod afstemmen op wat iemand een stap verder helpt en dit in een warm ondersteunend klimaat, werkte goed en maakte mij nog enthousiaster.

Lees meer »

Annelies

Annelies Schoenmakers

Kennis is een voorwaarde voor meer begrip van mensen met autisme. Hoe meer mensen autisme begrijpen, hoe autismevriendelijker de samenleving en hoe groter de kans dat mensen met autisme mee kunnen doen in onze maatschappij. Ik vind het prachtig om daar met Boba opleidingen aan bij te mogen dragen.

Lees meer »

Esther

Esther Ham

Mensen enthousiasmeren en motiveren om autisme te leren begrijpen en van daaruit te handelen! Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dat zoveel moois oplevert voor jezelf en de persoon met autisme. Mensen inspireren door hele eigentijdse, leerzame en praktische opleidingen te bieden. Anders dan anders. Gegarandeerd een hoofd vol met nieuwe kennis en handenvol praktische tips en handvatten. Gegarandeerd een hart dat open gaat om autisme vriendelijk te begeleiden.

Lees meer »

Boba Opleidingen werkt nauw samen met Autisme Centraal. Dit toonaangevende expertise centrum uit Vlaanderen (België) leidt de professionals van Boba Opleidingen op tot docenten. Omdat onze opleiders tevens werkzaam zijn binnen het behandelteam van Virenze-boba en Boba Levensloopbegeleiding kunnen zij de theorie verbinden met de praktijk. Onze opleiders hebben dus veel ervaring met autisme en zijn professioneel geschoold.

Boba Opleidingen biedt twee belangrijke basisopleidingen aan: Wij hanteren daarbij de methodiek die ontwikkeld is door Autisme Centraal. De vervolgopleidingen van Autisme Centraal sluiten naadloos op het opleidingsaanbod van Boba Opleidingen aan.


"Boba en Autisme Centraal zetten samen autisme centraal, en dan vooral de essentie van dat autisme: de manier waarop mensen met autisme de wereld ervaren en er mee omgaan. Vanuit deze inleving in de autistische beleving werken Boba en Autisme Centraal samen aan een meer autismevriendelijke wereld. En dat doen ze door hun kennis en expertise te bundelen in opleidingen en sensibilisering. Deze samenwerking van twee gevestigde waarden staat borg voor kwaliteit in kwadraat."

Jos Valkenborg

Directeur Autisme Centraal